slideshow slideshow slideshow

A Kurucz fűszerpaprika 20 éves története...

Images

Vállalkozásunk közel 20 éve foglalkozik, Kizárólag magyar fűszerpaprika termeltetésével, feldolgozásával és forgalmazásával. A feldolgozást saját őrlő, feldolgozó, valamint csomagoló üzemünkben végezzük el ahol az élelmiszer nyomon követése biztosított.

Már az első időkben tudatosult bennünk, hogy a helyi, világhírű hagyományok megőrzése a termeltetésben és a feldolgozásban számunkra szakmai kötelesség. A kimagasló minőség –köszönhetően a kiváló alapanyagnak  és technológiának – nem megy a megfizethetőség rovására.

A Kurucz féle fűszerpaprika kiadóssága révén a legolcsóbbak közé tartozik.

Ízhatása: kiemelkedő, intenzív, így kis mennyiségben is magas gasztronómiai élvezetet nyújt.
Színhatása: rendkívül erősen képes élénk pirosra színezni a kezelt élelmiszert.

 

Ezért igaz az az állításunk, hogy:

EBBŐL KEVESEBB IS ELÉG! • IGEN!  • EBBŐL KEVESEBB IS ELÉG!

Egyetlen próba is igazolhatja ezt az árcsökkentő, kiadósságbeli hatást!
Reméljük – az Ön érdekében is - fűszerpaprika beszállítója kiválasztásakor ezt nem hagyja figyelmen kívül!

Fűszerpaprika tárolása megelelő higéniai körülmények között hűtőben történik, így közel ugyanazon minőségű paprikát tudunk biztosítani, mivel festékbomlás így minimális.

Az alábbi minőségi besorolású fűszerpaprikát forgalmazzuk:

• édes nemes

• csemege

• különleges

• csemege csípős

A csomagolás az alábbi kiszerelésben történik: 5 dkg-os, 10 dkg-os, 25 dkg-os, 50 dkg-os, 100 dkg-os
valamint egyedi szükségletnek megfelelőed lédig kiszerelésben.

Ezen kívül forgalmazunk: fekete őrölt borsot, fekete egész borsot, fehér őrölt borsot, őrölt köményt,
fokhagymaszirmot, fokhagyma granulátumot, morzsolt majorannát, őrölt majorannát, petrezselyem
levelet, vöröshagyma darát.

Ételízesítőt is gyártunk saját nevünkkel ellátott csomagolásban, melynek ízvilága megegyezik a 30-40
éve Magyarországra került ételízesítőjével.

Csomagoló üzemünkben bármilyen élelmiszer kézi bércsomagolását vállaljuk, a rendelkezésünkre
bocsájtott csomagoló anyagokba.

Olyan üzemek számára akik ragaszkodnak saját, bevezetett fűszerösszetételükhöz, azoknak az általuk
megadott receptúra szerinti fűszerkeveréket állítjuk elő, melyről gyártmánylapot készítünk, így ez a
megadott keverék továbbra is a megrendelő szellemi tulajdonát képezi.

Őrlő üzemünkben bármilyen fűszernövény (bors, kömény, majoranna, hagymaszirom, stb…)
bérőrlését vállaljuk, a kért szemcseméretre aprítva.

A szegedi fűszerpaprika rövid története:

 

A paprika fűszernövényként, majd őrleményként a XVIII. században jelent meg Magyarországon, először a szegedi és a kalocsai termőkörzetek vidékéről.  A régi szakácskönyvek mit sem tudnak róla, eleinte a kizárólag a köznép fogyasztotta.  A szegedi paprika első irásos emlékét a piarista rendház 1748-as számadás könyvéből ismerhetjük.  A XIX. század fordulójára a paprika kereskedelmi cikké vált.

Mire használható, mire jó:


A paprika a XIX. század fordulójáig többnyire gyógyszerként szerepelt a köztudatban, fűszerként csak a pásztorok  használták. A magyar fűszerpaprikának leginkább a közép-európai zsírkonyhákban van fontos szerepe. Zsírban oldódva javítja az ételek gasztronómiai tulajdonságait, természetes színezéktartalma –a karotinok és karotinoidok -, valamint telítetlen növényiolaj-tartalma miattaz ételek biológiai értéke növekszik, sőt a csípős változat segíti az étel emészthetőségét. Jellegzetes fűszerpaprika-őrleménnyel készült magyaros ételek a paprikások, pörköltek, a gulyás, a halászlé. Híres helyi specialitás a szegedi halászlé, és a szegeid szalámi. Az élelmiszeripar nagy mennyiségben használja fel a húsipari termékekben, különösen a szárazárukban, kolbászokban.